fbpx
הסודות למנגל מושלם: טיפים מקצועיים מהמומחים של בקרוס
ico
  • 31.03.2024

אין דבר מענג יותר מאשר מנגל מושלם עם חברים ומשפחה. אבל איך תוכלו להבטיח שהבשר יוצא עסיסי, מתובל היטב, וצרוב באופן שווה? הקצבים המיומנים של בקרוס חושפים את הטכניקות, התבלינים וסוגי הבשר המועדפים עליהם, כדי לעזור לכם להפוך את המנגל הבא שלכם להצלחה מסחררת.

בחירת הבשר הנכון

הצעד הראשון לקראת מנגל מנצח מתחיל עוד לפני שאתם מדליקים את האש – בבחירת הבשר. לכל סוג בשר יש את המאפיינים הייחודיים שלו, אשר משפיעים על הטעם, המרקם וזמן הצלייה. הנה כמה מהחיתוכים האהובים על הקצבים שלנו:

אנטריקוט: עסיסי, מתובל וטעים, מצוין לסטייקים על הגריל.

פרגיות: רכות וטעימות, נהדרות למנגל משפחתי גדול.

צלעות טלה: מלאות טעם וארומה, מתאימות לצלייה איטית ועדינה.

המבורגר: קציצות בשר טחון איכותי, קלאסיקה אהובה לכל מנגל.

 

ההכנה לפני הצלייה

ברגע שבחרתם את הבשר המושלם, הגיע הזמן להתכונן לקראת הצלייה. הנה כמה טיפים חשובים:

הוציאו את הבשר מהמקרר כשעה לפני הצלייה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. כך הוא יתבשל באופן שווה יותר.

מרססים או מברישים את הבשר בשכבה דקה של שמן זית, שימנע הידבקות וייצור קרום נאה ותוספת טעם.

תבלו את הבשר בנדיבות במלח גס ופלפל שחור טרי, או השתמשו בתערובת תבלינים מוכנה האהובה עליכם.

 

חום, זמן וטכניקות צלייה

בזמן הצלייה עצמה, שלושת הגורמים החשובים ביותר הם חום, זמן וטכניקה. קחו בחשבון את הפרמטרים הבאים:

חום: לרוב הבשרים מתאים חום בינוני-גבוה, שמאפשר צלייה מהירה מבחוץ אך שומר על העסיסיות בפנים. השתמשו במדחום כדי לעקוב אחר הטמפרטורה.

משך זמן: משך הצלייה תלוי בעובי ובסוג הבשר. סטייקים עבים יצטרכו יותר זמן מנתחים דקים יותר. לעוף יידרש זמן נוסף כדי להגיע לטמפרטורה הפנימית הבטוחה. השתמשו בטיימר והימנעו מלהפוך את הבשר לעתים קרובות מדי.

טכניקה: כדי לקבל צלייה אחידה וסימני גריל אסתטיים, הניחו את הבשר בזווית של 45 מעלות לכיוון הסורגים החמים, והפכו אותו ב-90 מעלות בחצי מזמן הבישול. כך תקבלו את החריצים האופייניים משני הצדדים.

 

מתי הבשר מוכן?

השגת רמת העשייה הרצויה היא אמנות בפני עצמה. לנתחים שונים יש משך צלייה שונה בהתאם לעובי ולמידת העשייה המבוקשת. באופן כללי:

רייר: 52°C בפנים, צלייה קצרה מאוד משני הצדדים.

מדיום רייר: 57°C, עם מרכז ורוד ועסיסי.

מדיום: 63°C, ורוד-חום במרכז.

וול דן (מבושל היטב): 68°C פנימה, חום אחיד בכל החתך.

השתמשו במדחום בשר כדי לוודא שהגעתם לטמפרטורה הפנימית הרצויה.

 

שלב המנוחה

לבסוף, אל תזניחו את שלב המנוחה! לאחר הצלייה, תנו לבשר "לנוח" על משטח חיתוך למשך 5-10 דקות לפני הפריסה. זה יאפשר למיצים להתפזר חזרה בתוך השריר, ולהבטיח שהבשר יישאר עסיסי ורך.

 

לסיכום

המומחים של בקרוס יודעים שכל מנגל מוצלח מורכב מכמה מרכיבים עיקריים: בחירה נכונה של בשר איכותי, הכנה מוקפדת, טכניקות צלייה מתאימות, ומנוחה נכונה של הבשר לפני ההגשה. עם הטיפים והעצות הללו, גם אתם יכולים להכין מנגל מעולה כמו המקצוענים!

בקרו עוד היום בסניף בקרוס בבאר שבע, או הזמינו משלוח של הבשר הטוב ביותר עד הבית, והפכו את המנגל הבא שלכם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.

621
קרא עוד
סל קניות

סיכום הזמנה:

מעבר לתשלום