- מתכונים
- 07.04.2024
היי חברים, מוכנים לשדרג את המנגל הקרוב שלכם עם טוויסט אסייתי מרענן? יש לנו בשבילכם מתכון לסלט בקר תאילנדי מדהים, שהולך להפוך לכוכב הערב! ???
הסוד להצלחה טמון כמובן בבחירת בשר איכותי ומשובח, וכאן נכנסת לתמונה נקודת המוצא הבלתי מתפשרת שלנו – אנטריקוט עסיסי ורך מבקרוס. אבל זו רק ההתחלה! בואו נצלול למתכון המלא, צעד אחר צעד, ונראה איך הקסם הזה קורה…
סלט בקר תאילנדי ?? (מנה ל-4):
מה תצטרכו?
– 500 גרם נתחי אנטריקוט מפנקים מבקרוס, חתוכים לרצועות דקות
– 1 מלפפון טרי, קצוץ לקוביות
– 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
– חופן עלי בזיליקום תאילנדי טריים וריחניים
– חופן תוסס של עלי נענע טריים
– 1/2 חבילה אטריות אורז, מושרות ומסוננות
– 1/4 כוס בוטנים קלויים וגרוסים להשלמת החגיגה
רכיבים לרוטב הקסום:
– 1/4 כוס מיץ ליים סחוט טרי
– 2 כפות רוטב דגים תאילנדי האהוב על כולם
– 1 כפית סוכר חום להמתקה עדינה
– 1-2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים (תלוי כמה אש אתם אוהבים!)
איך מכינים את הקסם הזה?
- קודם כל, בקערית נפרדת, נערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שהסוכר יתמוסס בקסמו. נניח בצד לרגע.
- עכשיו נחמם מעט שמן במחבת על להבה גבוהה, ונצרוב את רצועות האנטריקוט כדקה מכל צד עד שישזפו מבחוץ אבל עדיין יהיו ורודות וענוגות מבפנים. ניתן לבשר לנוח קצת הצידה אחר כבוד.
- בקערת הגשה יפיפייה, נשלב בעדינות את קוביות המלפפון הרעננות, פרוסות הבצל הסגול הדקיקות, עלי הבזיליקום והנענע המתוקים, ואת אטריות האורז הסופגות טעמים בכל נים.
- וכעת, הרגע שכולנו חיכינו לו – מוסיפים את נתחי הבקר החמימים ומיד יוצקים מעל את הרוטב המופלא שהכנו. מערבבים הכל יחד באהבה.
- מפזרים מעל בוטנים גרוסים לתוספת מרקם מפתיעה, ונותנים לסלט המדהים הזה לנוח קצת כדי שכל הטעמים יתחברו למסיבה אמיתית.
- מגישים בהתרגשות וקוראים לכולם לשולחן – ההצגה הולכת להתחיל!
טיפ מבית בקרוס
הטיפ החם שלנו: זכרו, הכוכב האמיתי כאן הוא נתח האנטריקוט העסיסי והמשובח של בקרוס. אל תפספסו את הנקודה ותבשלו את הבשר יותר מדי – השאירו אותו ורוד וחושני מבפנים, ותודו לנו אחר כך!
אז מה דעתכם, חברים? נשמע כמו שילוב מנצח של מרקמים, צבעים וטעמים, לא? זה מה שמתקבל כששמים במרכז בשר איכותי ואמיתי, ויוצרים סביבו הרמוניה שלמה של רכיבים טריים.
המתכון הזה הוא דוגמה מעולה לאיך אפשר לשלב בקלות בשר משובח בתפריט בריא וקליל, בלי שום פשרות על הטעם או תחושת הסיפוק שלכם. כי בסופו של דבר, זה מה שחשוב לנו – שתיהנו בכל ביס, ושתרגישו איך איכות אמיתית משדרגת כל ארוחה.
קחו את המתכון הזה, תנסו, תשנו, תאלתרו – ותגלו עד כמה קל ליצור חוויות קולינריות בלתי נשכחות עם הבשר הנהדר של בקרוס. מוכנים להתחיל? רוצו למטבח, חברים – הסלט התאילנדי שלכם מחכה!